Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC fönster Avesta – Dalarna

PVC-fönster, Plastfönster, Kompositfönster, Vinylfönster, Underhållsfria fönster. Samma fönster, olika namn! 

Fördelar med PVC fönster 

Idag finns det attraktiva PVC fönster på marknaden som funkar exceptionellt. Även att trä har varit det sjävklara alternativet i mer än 100 år så ser allt annorlunda ut idag. Och förändrats har dessutom produktionen utav fönster gjort. Dagens PVC fönster är avsevärt bättre samt mer robusta än tidigare varianter. Nu mera kan PVC fönster i högsta grad vara ett givet alternativ till övriga fönster på marknaden. 

 

Varför välja PVC plastfönster? 

Plast kan vara så mycket, och PVC fönster är inget undantag. Det finns ett flertal fördelar med att besluta sig för just denna sorts av fönster, som du självfallet måste väga emot informationen om trä och övriga material. Det finns flertal bra orsaker till att välja PVC som material 
Här nedan är några: 

•     PVC fönster – Stryktåligheten. Det finns anledning till att närapå varenda vattenrör som grävs ned i marken är gjorda av PVC. Det är ett mycket solitt material och kan stå emot det tidvis hårda klimatet som många delar av Sverige har. Vare sig om det handlar om salta vindar, starkt solsken eller om riktigt kallt väder så klarar PVC fönster det med bravur. Man kan räkna med att de ska hålla i hundra år enligt en del källor. Eftersom PVC fönster inte funnits så lång tid kan det ej bevisas så klart. Men om man ser på en villa med PVC fönster från 1980- och/eller 90-talet så är dessa fortfarande fräscha. Var och hur dom tillverkas är också en väldigt betydelsefull faktor då du vill att de skall finnas med lång tid framöver. 

•    Prisvänliga fönster. Helt otvetydigt så är PVC fönster mycket billigare än flertal av de övriga alternativ som finns på marknaden. Det är dyrt att byta fönster på ett hus. Då majoriteten byter fönster i samband med  en renovering av fasaden så kan kostnaderna bli än dyrare. Det kan skilja flera 1000- kronor mellan trä och PVC fönster. Även de  finare och mer exklusiva varianterna utav PVC fönster är ändå faktiskt billigare. 

•     Skötsel och underhåll. En del trivs suveränt med att greja med huset sitt. De tillbringar gärna all sin fritid med att reparera och fixa. Åtskilliga föredrar dock att besitta ett hus som ej är så krävande. Då kan PVC fönster vara en suverän lösning. Du slipper  skrapa bort gammal färg och måla om dem. Det räcker med att rengöra dem någon gång från och till o så vips.. är fönstren fräscha igen.  
Helt klart så finns det för-och nackdelar med alla material. Och det beror också på hur huset ser ut för övrigt. Du vill ju ha fönster som passar in. Ett tips kan vara att bege sig runt och kolla på hus som har PVC fönster. Ibland märker du ej ens skillnaden mellan dessa o de som har träfönster. 

Dagens PVC fönster 

PVC är alltså en sorts plast, vilket är hemligheten till dess nästintill obefintliga behov utav underhåll. Det är ett material som används till det allra mesta, bara för att PVC är så hållbart. Moderna PVC-fönster kostar ej heller så mycket. 

Det finns alltså åtskilliga bra anledningar till att välja PVC-fönster. Var dock petig med att välja de som är gjorda för svenska väderleksförhållanden och som följer bestämda riktlinjer angående plasttillverkning. Då får du hållbara PVC fönster som skänker tid över till annat. En attraktiv fasad som skapar ett gott intryck o välkomnar besökare.