FÖR SENASTE PRIS PÅ BYGGPLÅT OCH VATTENAVRINNING KONTAKTA OSS IDAG!

Fyll i kontaktformuläret här på vår hemsida eller ring oss direkt på:  0243-23 71 06

plåt

Vårt sortiment av takprodukter

Takplåt, takpannor, hängrännor och stuprör

Vi är idag en av ARCELOR MITTAL SVERIGEs största återförsäljare inom takplåt samt vattenavrinning/ takavvattning, ARCELOR MITTAL är ett grossistföretag som ingår i världens största plåtconcern ARCELOR.

Detta är något som garanterar oss tillgång till de plåtprodukter vi använder.
Vi använder oss endast utav kvalitetsmaterial!

Kontakta oss när det gäller takplåt, takpannor och takläggning eller hängrännor och stuprör i plåt.

Takpannor i Plåt

Plåttak har traditionellt sett ut som just plåttak, men idag finns takpanneplåt att välja i olika färger och med mönster. Det ger intrycket av att vara ett levande tak och kan vara mer eller mindre lik tegelpannor.

Att lägga tak och takpannor

Det är mycket viktigt att takpannor får rätt underarbete och att de läggs på rätt sätt. De allra flesta tar därför hjälp av professionella takläggare för att utföra arbetet. Att lägga tak är ett riskfyllt arbete inte minst för att arbetet utförs på hög höjd.

Vårt marknadsområde är Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta, Sandviken, Hofors, Mockfjärd, Mora, Rättvik och Leksand

Har Du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

takpanna_original

Takpanna Original
När du vill ha ett vackert, hållbart och lättlagt tak och samtidigt hålla kostnaderna nere. Takpanna Original i enkupig design med matt/blank ytfinish ger den rätta, genuina tegelkänslan samtidigt som du får stålplåtens alla fördelar. Passar alla tak ned till 14 graders lutning.
                          takpanna_solstadtaket
Takpanna Solstadtaket
När du vill ha ett vackert, hållbart och lättlagt tak och samtidigt hålla kostnaderna nere. Takpanna Solstad i enkupig design med matt/blank ytfinish ger den rätta, genuina tegelkänslan samtidigt som du får stålplåtens alla fördelar. Passar alla tak ned till 14 graders lutning.
                         takpanna_ambassador
Takpanna Ambassador
Ambassador den mest exklusiva pannan i vårt produktprogram. Vi har gett den en extra djup profil. Kanten i avslutet är nedvikt. Därför ger Ambassador ditt hus maximal tegelkänsla. Vi ger dig även full frihet att välja mellan ett stort antal kulörer och beläggningar. För alla tak ned till 14 graders lutning.
                            takpanna_plåt
Takpanna Elit
Vårt klassiska standardtak, i traditionell enkupig design. Ger samma starka karaktär åt såväl gamla som nya hus med sitt enkla och rena utseende. Som alla våra andra takpannor finns den i flera olika kulörer och du hittar alltid den som passar just ditt hus bäst. Fungerar på alla tak med ned till 14 graders lutning.
vattenavrinning

Hängrännor och stuprör för takavvattning

Takavvattning består av många delar som kopplas samman i ett system.
Viktiga delar i komplett system är hängrännor, stuprör, rännkrokar, ränngavlar, bleckplåt , fönsterbleck och många fler detaljer. Vi erbjuder ett brett sortiment med många standarddetaljer för att lösa de flesta problemen med takavvattning.

Skulle det behövas skräddarsydda lösningar så är det inga problem.

Vattenavrinning

Hängrännor, stuprör och tillbehör från vår tillverkare Armat borgar för kvalitet, stil samt många problemfria år. All produktion görs vid egna anläggningar med moderna maskinparker.
Produktionen följer Europastandard EN 612, som ställer mycket höga krav.

Vårat marknadsområde är Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta, Sandviken, Hofors, Mockfjärd, Mora, Rättvik och Leksand

Takplåt – när det behövs nytt tak

Vi säljer och monterar takplåt i olika färger och standardlängder
Har du behov av speciallängder så går nedanstående profiler även att få i måttbeställda längder.

Vårt marknadsområde är Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta, Sandviken, Hofors, Mockfjärd, Mora, Rättvik och Leksand

Har Du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss..

tp16_takplåt

TP 16
En låg profil med stor täckbredd. Ett ekonomiskt alternativ som ger dig mycket för pengarna. Passar till olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till 14 graders lutning.
                tp18_takplåt
TP 18
En takprofil som passar till de flesta byggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i s   idoöverlappet. Passar till alla tak ned till 14 graders lutning.
          tp20_takplåt
TP 20
En liksidig takprofil anpassad för att läggas på olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till 14 graders lutning.
               tp20ls_takplåt
TP20 LS Takplåt
En liksidig takprofil anpassad för att läggas på olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till de flesta tak ned till 14 graders lutning. Takprofilerna tillverkas i flera olika kulörer. Kontakta våra säljare för vägledning.
         tp45_takplåt
TP 45
En stark takprofil som passar till olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till 14 graders lutning.
                     tp45-950_takplåt
TP 45-950
En lite högre takprofil med stor bärighet. Med den här profilen är regelavståndet längre än mot en traditionell 20-profil. Passar till olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till 14 graders lutning.
     tp127_takplåt
TP 127
Vårt klassiska standardtak, i traditionell enkupig design. Ger samma starka karaktär åt såväl gamla som nya hus med sitt enkla och rena utseende. Som alla våra andra takpannor finns den i flera olika kulörer och du hittar alltid den som passar just ditt hus bäst. Fungerar på alla tak med ned till 14 graders lutning.

AM Galant bandtäckt Plåttak

En unik profil med traditionell bandtäcknings utseende. Den måttbeställs och läggs med klickteknik. Passar till alla slags byggnader från nybyggda funkishus till äldre villor som behöver nytt tak. Kan monteras direkt på papptak. Försedd med vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar de flesta tak ner till 14 graders lutning.
             am_galant_510_takplåt
AM Galant 510 plåtak
Armats nya klicktak AM Galant 510 är ett plåttak i traditionell stil som passar lika bra vare sig du bygger nytt eller renoverar. Det klassiska bandtäckningsutseendet klär såväl det eleganta 20-talshuset som den moderna, arkitektritade drömvillan. Nya AM Galant 510 ersätter tidigare Galant-versioner med täckbredden 450 mm. AM Galant 510 bygger på klickteknik. Du lägger det enkelt själv eller med hjälp av fackman. Plåttak väger mycket mindre än tegeltak, och är därför perfekta för lätta eller ömtåliga takstommar. Tänk också på att kontrollera vilka tillbehör du behöver. Ett standardsortiment finns i lager för snabb och smidig leverans, men vi kan även till-godose vissa önskemål om specialbeslag. Kraven på tillbehörens funktion och hållbarhet är lika höga som på sortimentets övriga produkter. AM Galant 510 finns i åtta genomtänkta färger vilket gör det enkelt att hitta alternativ för just din fastighet. Kontakta våra säljare för vägledning.