Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC fönster Borlänge – Dalarna

Underhållsfria fönster, Plastfönster, PVC-fönster, Kompositfönster, Vinylfönster. Kärt barn har många namn! 

Fördelar med PVC fönster

Idag finns det vackra PVC fönster på marknaden som funkar oerhört bra. Även om trä har varit det sjävklara alternativet i många 100 år så ser allt annorlunda ut idag. Och förändrats det har också produktionen för fönster verkligen gjort. Dagens PVC fönster är mycket bättre och mer robusta än tidigare varianter. Nu mer kan PVC fönster definitivt vara ett starkt alternativ till andra fönster på marknaden när det är tid för ett fönsterbyte..

Varför Plastfönster?

Plast kan vara så mycket, och PVC fönster är inget undantag. Det finns åtskilliga plus med att besluta sig för precis denna sorts av fönster, som man givetvis bör väga emot informationen om trä och övriga material. Det finns dock flera bra anledningar till att välja PVC, nedan är några av dessa:

•     Hållbarheten.  Det finns en anledning till att nästan var och varenda vattenrör som grävs ner under marken är gjorda i PVC. Det är ett hållbart material och som har förmågan att stå emot det tidvis tuffa klimatet som flera delar av vårt land har. Vare sig om det handlar om salta vindar, intensivt solsken eller om rejäl vinter så klarar PVC fönstren det med glans. Du kan kalkylera med att de ska hålla i 100 år enligt flera källor. I och med att de ej funnits så länge kan det inte bevisas förstås. Men om man tittar på en villa med PVC fönster ifrån 1980- och 90-talet så är fönstren ännu fräscha. Hur och var de tillverkas är en väldigt betydelsefull faktor då du vill att de ska hålla under många år.

•    Priset. Helt klart så är PVC fönster billigare jämfört med flertalet utav de övriga alternativ som finns på marknaden. Det är förhållandevis dyrt att byta fönster på en fastighet. Eftersom majoriteten skiftar i samband med  en renovering av fasaden så kan investeringen att bli än högre. Det kan faktiskt skilja flertalet 1000- kronor mellan träfönster och PVC fönster. Även de lite finare och bättre varianterna av PVC fönster är ändå faktiskt billigare än träfönster.

•    PVC-fönster, underhåll och skötsel. Vissa trivs bra med att dona med huset sitt. De tillbringar villigt all sin fri-tid med att reparera och fixa. Åtskilliga föredrar emellertid att ha ett hus som inte är så krävande. Då kan PVC fönster vara en superbra lösning. Du slipper helt och hållet skrapa bort gammal färg och att måla om dem. Det räcker med att tvätta av profilerna någon gång emellanåt o så vips.. är fönstren fräscha igen.  Helt klart så finns det för-och nackdelar med all typ av material. Och det beror även på hur huset ser ut för övrigt. Du vill ju ha fönster som matchar. En idé kan vara att traska runt och kolla på hus som har PVC fönster. Ibland märker du ej ens skillnaden mellan dessa och dom som har träfönster.

Moderna PVC fönster

PVC är en sorts plast, vilket är anledningen för dess nästintill obefintliga behov av underhåll. PVC är ett material som används till det mesta, bara för att PVC är så hållbart. Dagens PVC fönster kostar inte heller så jättemycket..

Det finns alltså åtskilliga anledningar till att titta på PVC fönster. Var petig med att välja PVC fönster som är gjorda för svenska väderförhållanden och som följer satta direktiv gällande plasttillverkning. Då får du hållbara fönster som ger tid kvar till annat. En vacker exteriör som gör ett gott intryck o välkomnar gäster.