Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC fönster i Leksand

PVC fönster, Underhållsfria fönster, Vinylfönster, Kompositfönster, Plastfönster. Kärt barn har många namn! 

 

 

Fördelar med PVC fönster 

Idag finns det vädigt fina PVC fönster på marknaden som fungerar ypperligt. Även om trä har varit det givna valet i mer än hundra år så har tiderna förändrats. Och förändrats  har också produktionen för fönster gjort. Dagens PVC fönster är åtskilligt bättre och mer robusta än de tidigare modellerna. Nu mera kan PVC definitivt vara ett givet alternativ till andra fönster. 

Varför välja Underhållsfria fönster? 

Plast kan vara så mycket, o PVC fönster är inget undantag. Det finns många fördelar med att bestämma sig för just denna variant av fönster, som man självfallet måste värdera mot informationen om trä och andra material. Det finns dock åtskilliga bra orsaker till att välja PVC,  bl.a: 

•     Hållbarheten.  Det finns en anledning till att nära varenda vattenrör som läggs ned i marken är tillverkad i PVC. PVC är ett mycket solitt material och som har förmågan att stå emot det tidvis tuffa klimatet som flera delar av Sverige har. Vare sig det handlar om salta vindar, intensivt solsken eller om minusgrader så fixar PVC fönstren det med glans. Man kan kalkylera med att de ska hålla i hundra år enligt en del källor. Eftersom de ej funnits så länge kan detta ej bevisas givetvis.  Men om du tittar på en villa med PVC fönster från 1980- och 90-talet så är de fortfarande fräscha. Var och hur dom tillverkas är också en väldigt betydelsefull detalj om du vill att de ska hålla under många år. 

•    Pris för fönsterbyte. Helt klart så är PVC fönster mycket billigare om man jämför med flertal utav de övriga alternativ som finns att köpa. Det är förhållandevis dyrt att byta fönster på en fastighet. Då många skiftar i samband med  fasadrenovering så kan investeringen bli ännu dyrare. Det kan faktiskt skilja flertalet 1000- kronor mellan trä och PVC fönster. Även de aningen finare premium- varianterna utav PVC är fortfarande faktiskt billigare. 

•     PVC fönster – Underhåll o skötsel. En del trivs utmärkt med att greja med huset. De tillbringar gärna all sin fritid med att renovera och fixa. Åtskilliga föredrar dock att ha ett hus som inte är så krävande. Här kan PVC fönster vara en suverän lösning. Du slipper helt och hållet skrapa bort gammal färg och att måla  dem. Det räcker med att rengöra profilerna nån gång ibland och så vips.. är fönstren fräscha igen.  
Förstås så finns det för-och nackdelar med samtliga material. Och det beror förstås även på hur huset ser ut i övrigt. Du vill ju sjävklart ha fönster som matchar. Ett tips kan vara att traska runt och kolla på byggnader som har PVC fönster. Ibland upptäcker du inte ens skillnaden emellan dessa och dom som har träfönster. 

Dagens plastfönster 

PVC är alltså en sorts plast, vilket är hemligheten till dess minimala behov utav underhåll. Det är ett material som används till det mesta, just för att matrialet är så hållbart. Moderna PVC fönster kostar inte heller så mycket. 

Det finns alltså flera bra anledningar till att titta på PVC fönster. Var dock noga med att välja fönster som är tillverkade för nordiska väderförhållanden o som följer bestämda regler gällande plasttillverkning. Då får du hållbara PVC fönster som ger  tid kvar till annat. En vacker exteriör som skapar ett bra intryck samt välkomnar  besökare.