Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC fönster i Ludvika

PVC fönster, Plastfönster, Underhållsfria fönster, Vinylfönster, Kompositfönster. Samma fönster, olika namn! 

 

Dalarnas bästa kvalitet gällande PVC-fönster sett till kostnad. Köp fönster med, alternativt utan montering. Hos oss finner du billiga kvalitetsfönster med snabb leveranstid.

Fördelar med PVC fönster 

Det finns idag vackra PVC fönster på marknaden som fungerar superbt. Även om trä har varit det naturliga valet i åtskilliga hundra år så har tiderna förändrats.  Och förändrats det har också produktionen för fönster gjort. Dagens PVC fönster är avsevärt bättre o mer hållbara än tidigare varianter. Numer kan PVC fönster definitivt vara ett starkt alternativ till andra material. 

 

Varför plastfönster? 

Plast kan vara så mycket, o PVC fönster är inget undantag. Det finns många plus med att besluta sig för exakt denna variant av fönster, som man givetvis måste värdera mot informationen om trä och andra material. Det finns flera bra anledningar till att välja PVC som material. bl.a: 

•     Fönstrets hållfastighet. Det finns anledning till att nästan samtliga vattenrör som läggs ner i marken är tillverkade av PVC. PVC är ett hållbart material och har förmågan att stå emot det tidvis tuffare klimatet som många delar av landet har. Vare sig om det handlar om salta vindar, starkt solsken eller om rejäl vinter så fixar PVC fönster det med glans. Du kan kalkylera med att de ska hålla i 100 år enligt  källor. Eftersom de ej funnits så länge kan det inte bevisas förstås. Men om man ser på ett hus med PVC fönster från 1980- och/eller 90-talet så är dessa ännu fina. Var och hur de tillverkas är också en betydelsefull detalj då man vill att de ska hålla lång tid framöver. 

•    Det låga priset. Helt otvetydigt så är PVC fönster mycket billigare jämfört med många utav de övriga alternativ som finns att tillgå. Det är kostsamt att byta fönster på en byggnad. Eftersom majoriteten byter fönster i samband med en fasadrenovering så tenderar kostnaderna att bli ännu högre. Det kan faktiskt skilja flera 1000- kronor mellan trä o PVC fönster. Även dom lite finare och mer exklusiva varianterna av PVC fönster är ändå faktiskt billigare. 

•     Noll underhåll o skötsel. Vissa trivs superbra med att dona med huset. De tillbringar villigt all sin fri-tid med att reparera och fixa. Åtskilliga föredrar dock att besitta ett hus som inte är så krävande. Här kan PVC fönster vara en superbra lösning. Man slipper  skrapa bort gammal färg och måla om dem. Det räcker med att tvätta av dem nån gång ibland och vips.. så är fönstren fräscha igen.  
Helt klart så finns det för-och nackdelar med all typ av material. Och det beror också på hur huset ser ut i övrigt. Du vill ju sjävklart ha fönster som passar in. Ett tips kan vara att bege sig runt och se på hus som har PVC fönster. Ibland upptäcker du ej ens skillnaden emellan dessa och dom som har träfönster. 

Dagens moderna PVC fönster 

PVC är alltså en sorts plast, vilket är anledningen för dess minimala behov av underhåll. Det är ett material som brukas till det allra mesta, just för att matrialet är så hållbart. Moderna PVC fönster kostar inte heller så jättemycket. 

Det finns alltså flertalet  anledningar till att titta på PVC fönster. Var noga med att välja de som är tillverkade för svenska väderleksförhållanden o som följer bestämda direktiv för plasttillverkning. Då får du hållbara fönster som ger dig tid kvar till annat. En fin fasad som skapar ett bra intryck samt välkomnar alla gäster.