Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC fönster Mora

PVC-fönster, Plastfönster, Kompositfönster, Vinylfönster, Underhållsfria fönster. Olika namn, samma fönster! 

Dalarnas bästa kvalitet gällande PVC-fönster sett till kostnad. Köp fönster med, alternativt utan montering. Hos oss finner du kvalitetsfönster till lägsta pris och med kort leveranstid 

Fördelar med PVC fönster

Idag finns det vackra PVC fönster på marknaden som fungerar suveränt. Även om trä har varit det sjävklara valet i många 100 år så har tiderna förändrats.  Och förändrats det har dessutom tillverkningen för fönster gjort. Dagens PVC fönster är åtskilligt bättre samt mer robusta än tidigare varianter. Nu kan de i högsta grad vara ett starkt alternativ kontra andra fönster på marknaden.

Varför välja PVC Fönster?

Plast kan vara så mycket, o PVC fönster är inget undantag. Det finns flera plus med att besluta sig för exakt denna sorts av fönster, som du självklart bör värdera mot informationen om trä och övriga material. Det finns dock flera bra orsaker till att välja PVC, här är några av dessa:

•    Hållbarheten.  Det finns ett skäl till att nästintill samtliga vattenrör som grävs ner under marken är tillverkad i PVC. Det är ett mycket hållfast material som har förmågan att stå emot det tidvis tuffa klimatet som många delar av landet upplever. Vare sig om det handlar om salta vindar, intensivt solsken eller om riktigt kallt väder så grejar PVC fönster det med bravur. Man kan räkna med att de håller i hundra år enligt  källor. Eftersom PVC fönster ej existerat så lång tid kan detta inte bevisas förstås. Men om du ser på ett hus med PVC fönster från 1980- eller 90-talet så är de fortfarande fina. Hur och var PVC fönstren görs är en väldigt viktig detalj om du vill att de skall finnas med lång tid framöver.

•    Priset. Helt klart så är PVC fönster billigare om man jämför med flertal av dom övriga alternativ som finns på marknaden. Det är dyrt att byta fönster på en kåk t.ex. Då majoriteten byter i samband med  fasadrenovering så tenderar kostnaderna bli än högre. Det kan skilja flertalet 1000- kronor emellan trä och PVC fönster. Även de aningen finare och mer exklusiva varianterna utav PVC fönster är ändå billigare än träfönster.

•    Underhåll. En del trivs förträffligt med att pyssla med huset sitt. De tillbringar villigt all sin fritid med att reparera och fixa. Många föredrar dock att äga ett hus som inte är så krävande. Här kan PVC fönster vara en utmärkt lösning. Du slipper helt och hållet skrapa bort gammal färg och att måla om dem. Det räcker med att rengöra dem någon gång ibland så så är fönstren fräscha igen.
Helt klart så finns det för-och nackdelar med all typ av material. Och det beror förstås även på hur huset ser ut i övrigt. Du vill ju ha fönster som matchar övriga huset. Ett tips kan vara att traska runt och titta på byggnader som har PVC fönster. Ibland märker du inte ens skillnaden emellan dessa o de som har träfönster.

 

Dagens moderna underhållsfria fönster

PVC är alltså en sorts plast, vilket är orsaken till dess minimala behov av underhåll. PVC är ett material som används till det mesta, just för att det är så hållbart. Moderna PVC fönster kostar inte heller så jättemycket.

Det finns således åtskilliga bra anledningar till att välja PVC fönster. Var dock noga med att välja fönster som är gjorda för svenska väderförhållanden o som följer riktlinjerna för plasttillverkning. Då får du hållbara PVC fönster som skänker  tid över till annat. En tilltalande exteriör som gör ett gott intryck o välkomnar alla gäster.