Här finner du ALL information om våra billiga PVC fönster samt våra Träfönster och Aluminiumfönster: DRUTEX Fönster

PVC-fönster Sandviken

PVC-fönster, Underhållsfria fönster, plastfönster, Vinylfönster, Kompositfönster. Kärt barn har många namn! 

Dalarna/Gästriklands bästa kvalitet gällande PVC-fönster sett till kostnad. Köp fönster med, alternativt utan montering. Hos oss finner du kvalitetsfönster till bästa pris och med snabb leveranstid 

 

Fördelarna med PVC fönster 

Idag finns det vackra PVC fönster på marknaden som funkar exceptionellt. Även om trä har varit det sjävklara alternativet i många hundra år så har tiderna förändrats.  Och förändrats det har likaså tillverkningen utav fönster verkligen gjort. Dagens PVC fönster är mycket bättre o mer robusta än de tidigare varianterna.  Numer kan PVC otvivelaktigt vara ett givet alternativ kontra andra material. 

Varför välja PVC plastfönster? 

Plast kan vara så mycket, o PVC fönster är inget undantag. Det finns ett flertal plus med att besluta sig för precis denna variant av fönster, som du självfallet måste väga emot informationen om trä och andra material. Det finns flera bra orsaker till att välja PVC fönster, bl.a: 

•    Hållbarheten.  Det finns en orsak till att nästan samtliga vattenrör som grävs ned i marken är tillverkade av PVC. PVC plasten är ett mycket hållfast material som kan stå emot det tidvis hårda klimatet som flera delar av landet har. Vare sig det handlar om salta vindar, starkt solsken eller riktig vinter så klarar PVC fönster det med glans. Du kan räkna med att de ska hålla i 100 år enligt  källor. Eftersom att de inte funnits så lång tid kan detta ej bevisas dock. Men om man ser på en byggnad som har PVC fönster ifrån 1980- och/eller 90-talet så är dessa fortfarande fräscha. Var och hur PVC fönstren produceras är också en väldigt viktig detalj då man vill att de skall hålla lång tid framöver. 

•    Kostnad. Helt klart så är PVC fönster billigare i jämförelse med flertal utav de övriga alternativ som finns på marknaden. Det är kostsamt att byta fönster på en villa t.ex. I och med att många byter i samband med  en renovering av fasaden så tenderar kostnaderna bli ännu dyrare. Det kan skilja flertalet tusen kronor emellan trä och PVC fönster. Även de  finare premium- varianterna av PVC är ändå faktiskt billigare.

 

•    Skötsel och underhåll. En del trivs suveränt med att pyssla med huset sitt. De tillbringar villigt all sin fri-tid med att reparera och fixa. Åtskilliga föredrar emellertid att besitta ett hus som inte är så krävande. Här kan PVC fönster vara en utmärkt lösning. Man slipper helt och hållet skrapa bort gammal färg och måla  dem. Det räcker med att tvätta av fönstren nån gång då och då och så vips.. så är fönstren fräscha . 
Förstås så finns det för-och nackdelar med alla material. Och det beror förstås även på hur huset ser ut för övrigt. Du vill ju sjävklart ha fönster som matchar. En idé kan vara att bege sig runt och se på fastigheter som har PVC fönster. Ibland upptäcker du ej ens skillnaden emellan dessa och dom som har träfönster. 

Dagens PVC fönster 

PVC är en sorts plast, vilket är orsaken till dess nästintill obefintliga behov av underhåll. Det är ett material som används till det mesta, bara för att det är så hållbart. Moderna PVC fönster kostar ej heller så jättemycket. 
Det finns alltså flertalet bra anledningar till att välja PVC fönster. Var dock petig med att välja fönster som är gjorda för våra väderförhållanden o som följer bestämda regler angående plasttillverkning. Då får du hållbara fönster som ger tid över till annat. En attraktiv exteriör som gör ett gott intryck o välkomnar alla besökare.