fönsterbyte

Fönsterbyte

Klicka på länken för fullständig info om:  Drutex fönster, de fönster i plast, trä och aluminium vi saluför.

PVC fönster 

Underhållsfria fönster, Kompositfönster, Vinylfönster, Plastfönster, PVC-fönster. Samma fönster, olika namn!

Dalarnas bästa kvalitet gällande PVC-fönster sett till kostnad. Köp fönster utan, alternativt med montering. Hos oss finner du kvalitetsfönster till lågt pris och med snabb leveranstid.

Vi saluför både 3-glasfönster och 2-glasfönster, innåtgående fönster och utåtgånde fönster, pvc fönster med spröjs och pvc fönster utan spröjs. Våra erfarna fönsterbytare hjälper dig att byta fönster om du vill det eller annars köper du våra billga fönster av oss och byter fönster själv om du föredrar det. Enklare kan det inte bli! 

Våra PVC fönster finns i många olika stilar och färger. Vi kan anpassa fönster till både klassiska och moderna interiörer.
Om du är osäker på vilken modell som är bäst för dig, kontakta oss och vi kommer att hitta en lösning som uppfyller dina förväntningar.

Vi utför fönsterbyte på följande orter:

BorlängeFalunAvestaHoforsLeksandLudvikaMockfjärdMoraRättvik och Sandviken

Tips när du ska välja PVC fönster

Av tradition är svenska folket väldigt förtjusta i trä, både när det kommer till själva huset och dess fönster. Men när du gör en så pass stor sak som att byta fönster så kan det löna sig att titta lite närmare på PVC fönster. Det samma gäller naturligtvis om du planerar ett nybygge. För det finns vissa fördelar med att välja ett modernt alternativ vid fönsterbyte. 

Vad är PVC fönster s.k. plastfönster?

Ordet PVC står för polyvinylklorid och är helt enkelt en sorts plast. En basplast som är mycket vanlig inom bygg och konstruktion. Men även i samhället för övrigt. Bilar, kreditkort, ytterkläder, hushållsmaskiner- de innehåller alla en del PVC. Det är dock inte samma sort som används i kablar.. De har andra ämnen i sig som inte är så bra ur miljösynpunkt, så kallade ftalarer. Men det är något som man vanligtvis utelämnar vid produktionen av plastfönster. Istället så får du karmar och ramar som är gjorda av plast i oändligt många modeller och färger.

PVC fönster tätar väl och är inte dragiga 
Själva ramen är gjord av flera olika kamrar med luft emellan, de kallas för profiler. Det ger dig god isolering och hållbarhet. Så huset får en snygg fasad med fönster som passar in. Som med allting annat så kan du välja mellan olika kvalitet på PVC fönster. Vissa är designade för att ge dig det där lilla extra. Du kan t.ex. ha en färg på utsidan och en annan inomhus, nu när det är så vanligt att inreda med olika nyanser. Med andra ord är komposit ett versatilt material som du kan göra nästan vad du vill med. 

PVC fönster för det svenska klimatet

Tidigare hade PVC fönster dåligt rykte. De var lite klumpiga och passade inte in i de flesta grannskap. Men dagens varianter är både snygga och bättre utformade. Tekniken har gått framåt och idag kan du få hög kvalitet PVC fönster som ger dig allt du önskar för ditt hus. När du köper PVC fönster ska du välja de som producerats för det svenska klimatet. Förr så köpte många sina fönster från sydligare länder, där de inte har de samma temperatursvängningar som finns här i landet. Det var inte så konstigt om fönstren höll dåligt när de inte var tänkta för en svensk vinter. 
Det kan också påverka utseendet om du har olika material på fasaden. Ett trähus kan ha PVC fönster, men det kanske syns att det är olika material. Något som i och för sig inte behöver vara negativt. Du ska alltid väga för-och nackdelarna för ditt hem. Med PVC kan du spara både tid och pengar, samtidigt som du får snygga och hållbara fönster. 

Varför välja PVC-fönster?

Smaken är delad i flera olika avseenden. En väldigt stor fördel med PVC fönster är att de kostar mindre och kräver så gott som inget underhåll. Dagens underhållsfria fönster-modeller är dessutom snygga och är gjorda för att klara av ett hårt klimat. De blir inte förstörda eller mattas av i första taget. En ganska viktig faktor att ta med i beräkningen.