PVC fönster Borlänge

Plastfönster, PVC-fönster, Kompositfönster, Vinylfönster, Underhållsfria fönster. Samma fönster, olika namn! 

 

Här finner du mer information om PVC fönster och om våra: Drutex fönster "Iglo5", de PVC-fönster vi säljer.

 

Fördelar med PVC fönster

Idag finns det snygga PVC fönster på marknaden som fungerar bra. Även om trä har varit det naturliga valet i flera hundra år så har tiderna förändrats. Och det har även tillverkningen av fönster. Dagens PVC fönster är mycket bättre och mer hållbara än tidigare modeller. Nu kan de verkligen vara ett starkt alternativ till andra material. 

 


Varför välja plastfönster i PVC?

Plast kan vara så mycket, och PVC fönster är inget undantag. Det finns flera fördelar med att välja just denna sorts fönster, som du naturligtvis ska väga mot informationen om trä och andra material. Men det finns flera bra orsaker till att välja PVC, bland annat:


•    Hållbara fönster. Det finns en anledning till att nästan alla vattenrör som läggs ner i marken är gjorda av PVC. De är hållbara och kan stå emot det tidvis stränga klimatet som många delar av Sverige upplever. Vare sig det handlar om salta vindar, starkt solljus eller minusgrader så klarar PVC fönster av det med glans. Du kan räkna med att de håller i 100 år enligt en del källor. Eftersom de inte funnits så länge kan det inte bevisas. Men om du ser på hus med PVC fönster från 1980- eller 90-talet så är de fortfarande fräscha. Var och hur de tillverkas är en viktig faktor om du vill att de ska hålla länge. 


•    Billiga fönster. Helt klart så är PVC fönster billigare än många av de alternativ som finns på marknaden. Det är dyrt att byta fönster på ett hus. Eftersom många gör det i samband med en fasadrenovering så kan kostnaderna bli ännu högre. Det kan skilja flera tusen kronor mellan träfönster och PVC fönster. Även de lite finare och bättre varianterna av PVC är fortfarande billigare.

 
•    Underhållsfria fönster. En del trivs bra med att pyssla med huset. De tillbringar gärna all sin lediga tid med att reparera och fixa. Många föredrar dock att ha ett hus som inte är så krävande. Här kan PVC fönster vara en bra lösning. Du slipper skrapa bort gammal färg och måla om dem. Det räcker med att tvätta av dem någon gång ibland så är de fräscha igen. 
Helt klart så finns det för-och nackdelar med alla material. Och det beror också på hur huset ser ut i övrigt. Du vill ju ha fönster som passar in. Ett tips kan vara att åka runt och titta på hus som har PVC fönster. Ibland märker du inte ens skillnaden mellan dessa och de som har träfönster, så snygga är dagens plastfönster.


Moderna PVC fönster

PVC är alltså en sorts plast, vilket är orsaken till dess minimala behov av underhåll. Det är ett material som används till det mesta, just för att det är så hållbart. Moderna PVC fönster kostar inte heller så mycket. 


Det finns alltså flera bra anledningar till att välja PVC fönster. Var noga med att välja de som är gjorda för svenska väderförhållanden och som följer riktlinjerna för plasttillverkning. Då får du hållbara fönster som ger dig tid över till annat. En snygg fasad som gör ett gott intryck och välkomnar alla besökare. 
 

Lindgrens Plåt & Ventilation
Axelinas gata 5
784 67 BORLÄNGE
Telefon: 0243-23 71 06
Fax: 0243 - 632 32
| Mer